На фокус:

Възприета е съвременна концепция за дневно осветление на търговския център с изграден стъклен покрив над пешеходните алеи.

Софарма Бизнес Тауърс има зелена градина от 7000 кв.м. на покрива на търговския център.

На фокус:

Aрхитектурен подход е с фокус върху енергийната ефективност, което спестява до 50% разходи и води до по-ниска емисия на Въглероден двуокис.

Обучение по устойчиво строителство DGNB Registered Professional

Предстои  обучение по устойчиво строителство DGNB Registered Professional

Обучението е организирано от Българския и Германския Съвет за устойчиво строителство, в партньорството на Министерството на инвестиционното проектиране и Софарма Бизнес Тауърс и ще се проведе  на 26 и 27 юни 2014 г. в Софарма Бизнес Тауърс, сгада А, ет 3, зала „Изток”.

Обучението е насочено към всеки, който желае да придобие професионална експертиза и знания по устойчиво строителство, както и да бъде разпознат на международния пазар - инвеститори, архитекти, урбанисти, експерти по енергийна ефективност, производители на строителни материали и професионалисти в строителния сектор, представители на банковия сектор и др.

Лектори ще бъдат лицензирани експерти от Германския Съвет за устойчиво строителство (DGNB) - създателите на  международната системата за оценка на устойчиви сгради и градски структури DGNB.

Какво включва програмата?
По време на обучението ще бъдат разгледани темите:
• Оценка на жизнения цикъл (Life Cycle Assessment)
• Оценка на разходите по време на жизнения цикъл (Life Cycle Cost)
• Устойчива архитектура
• Устойчиви енергийни концепции
• Ресурсна Ефективност при проектирането на сгради
• Сграден комфорт
• Сградни технологии за енергийна ефективност и др

Защо обучението е важно и необходимо?
Обучението  следва политиката на Европейския Съюз за насърчаване на устойчивото строителство чрез задължително въвеждане на индикатори, LCА и LCC методологии, както и бъдещото въвеждане на изисквания за устойчиво строителство в България.

Предимства:
• Професионални знания по устойчиво строителство
• Признание и потенциален избор за партньор с професионална експертиза в строителния сектор и сектора на недвижими имоти.
• Бизнес възможности на международния пазар
• Идеална основа за кариерно развитие в сертифицирането на сгради и градски структури по международната система DGNB
• Международно признат сертификат DGNB Registered Professional

След преминаване на обучението и успешно издържан изпит ще получите професионална квалификация DGNB Registered  Professional и  ще бъдете  включени в международна база данни от експерти на DGNB.

Изпит: Изпитът ще се проведе на 11 Юли и ще бъде администриран онлайн от DGNB. Изпитът включва въпроси и казуси по всички разгледани в обучението теми.
Обучението  ще се проведена английски език.
•  Пълната програма можете да видите тук
•  Регистрационни такси
•  Посетете сайта на DGNB, за да получите повече информация за курса, както и за системата DGNB
Запазете своето лидерско място и се запознайте с бъдещите изисквания на строителния пазар днес!
За допълнителна информация и регистрация:

Български съвет за устойчиво развитие │+359 2 964 13 20 │ Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. www.bgbc.bg

 

На 8-ми юни 2013 г. в Софарма Бизнес Тауърс, гр. София ще се проведе еднодневен ехокардиографски симпозиум на тема “2Dimensional -3Dimensiоnal Strain imaging ”(специфични две- и три- измерни изображения)

Курсът е насочен към практическото приложение на някои от съвременните неинвазивни методи и подходи в изследване на сърцето. Основен акцент е двуизмерната и триизмерна деформация на миокарда като важен индикатор за някои от най-разпространените сърдечно–съдови заболявания – остър миокарден инфаркт, сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето и др.

През последните години в световен мащаб бяха публикувани множество данни, които доказват възможностите на ехокардиографията в областта на визуализацията на миокардните деформации за един прецизен и значително евтин метод за оценка на пациентите със сърдечни проблеми, в много отношения съпоставим с магнитнорезонансната технология .

Основни лектори на симпозиума са д-р Красимира Христова от Националната Кардиологична Болница - София и проф. д-р Богдан Попеску – член на изпълнителния комитет на Европейската асоциация по ехокардиография – EACVI.

Практическата част ще се извършва върху един от най-високите класове ехокардиографи в света – Vivid E9 Expert на General ElectricHealthcare и иновативните работни станции EchoPAC, на които може да се извърша разширена обработка и анализ на 2D и 4D образи на сърцето.

Организатори на симпозиума са Софарма Трейдинг, които за втори път предприемат благородната инициатива с цел подобряване информираността на българските лекари по отношение на иновативните решения и технологии в образната диагностика.

В курса ще вземат участие водещи кардиолози от цялата страна.