На фокус:

Възприета е съвременна концепция за дневно осветление на търговския център с изграден стъклен покрив над пешеходните алеи.

Софарма Бизнес Тауърс има зелена градина от 7000 кв.м. на покрива на търговския център.

На фокус:

Aрхитектурен подход е с фокус върху енергийната ефективност, което спестява до 50% разходи и води до по-ниска емисия на Въглероден двуокис.
 
 

 

Софарма Бизнес Тауърс получи две статуетки от конкурса Сграда на годината 2011

 

Софарма Бизнес Тауърс получи две статуетки от конкурса „Сграда на годината 2011“. Административно-търговският комплекс стана победител в категориите „Обществени сгради с бизнес предназначение“ и „Зелени сгради“.

Проектът с инвеститор „Софарма имоти” АДСИЦ бе удостоен и със „Специална награда за прилагане на енергоефективни решения“.

„Наградите от конкурса „Сграда на годината 2011“ са огромна чест и признание за всички, които участваха в реализирането на Софарма Бизнес Тауърс – от планирането, през изграждането до управлението на сградите. Създадохме Софарма Бизнес Тауърс според трендовете в съвременното строителство през последните години, а именно: стремеж за строителство в хармония с околната среда, амбиция да се създават „зелени“ сгради, да се твори устойчива архитектура“, сподели г-н Борис Борисов, изпълнителен директор на „Софарма имоти“ АДСИЦ.

Софарма Бизнес Тауърс, чието откриване беше през октомври, вече има 5 отличия за 2011 г.

Националният конкурс „Сграда на годината 2011“ бе официално открит от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

24-членното авторитетно жури с председател заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева отличи 12 нови и възстановени сгради в десетото издание на престижния конкурс. Тази година той е под знака на опазването на културно-историческото наследство, възстановяването и подобряването на градската среда и инфраструктура и намаляването на последствията върху околната среда.

В церемонията по награждаването участваха министрите Сергей Игнатов и Свилен Нейков, кметът на София Йорданка Фандъкова, кметовете на Бургас – Димитър Николов, и на Ловеч – Минчо Казанджиев, водещи представители на професионалните и бизнес средите.

16 декември 2011 г., София.