На фокус:

Възприета е съвременна концепция за дневно осветление на търговския център с изграден стъклен покрив над пешеходните алеи.

Софарма Бизнес Тауърс има зелена градина от 7000 кв.м. на покрива на търговския център.

На фокус:

Aрхитектурен подход е с фокус върху енергийната ефективност, което спестява до 50% разходи и води до по-ниска емисия на Въглероден двуокис.
 
 
Начало Местоположение
 
Проектът е разположен в гр. София, ж.к. "Дианабад", с лице на бул. "Драган Цанков" и ул. "Лъчезар Станчев" в непосредствена близост до КАТ-София, дипломатически мисии, Интерпред и множество обществени и жилищни сгради.

Обектът е с първокласна транспортна обезпеченост, като ползва преимуществата на трамваен, автобусен и тролеен транспорт.

В непосредствена близост преминава надземна линия на Метрополитена, а на 150 метра е разположена една от спирките му "Г. М. Димитров".

Ситуиран до две основни входни магистрали на града - бул."Цариградско шосе" и "Околовръстен път", което осигурява на бъдещите наематели и посетители лесен достъп до всички части на страната.

Като част от общо застрояване комплексът ползва преимуществата на фронтално разположение на основен булевард - "Драган Цанков", и ъгловото местоположение с улица "Лъчезар Станчев".

Това осигурява на комплекса перфектна видимост и бързина в логистиката, престижност на визията и търговско предимство пред останалите сгради в района.

Разположен е в югоизточната част на столицата в широкия център.

Комплексът е разположен в район с дипломатически и луксозни жилищни зони, непосредствено до зелени площи и паркови пространства.

Височината на сградите осигурява визуално "запознаване с имота" с поток от над 100 000 души дневно. Това гарантира огромен рекламен и търговски ефект на бъдещите постройки.

15 минути до Аерогара София, 10 минути до централната градска част и основните квартали на града.